Skip to content

Solskydd för hela hemmet

Det finns en uppsjö av olika alternativ av solskydd, insynsskydd och mörkläggningsalternativ. Om vi börjar med solskydd så kan man välja att ha dem exteriört eller interiört. Börjar vi med alternativen som finns på utsidan är det självklart den klassiska markisen som antingen vevas ut eller sköts med el. Dessa kan sättas ovanför fönster och även altan. Detta alternativ ger en härlig skugga för ditt fönster eller uteplats. Nästa alternativ är den nyare varianten som är en vertikalmarkis eller zip-markis som den också kallas. Dessa åker ner direkt mot fönstret och på så sätt är inte lika vindkänsliga som en vanlig markis. Vid sidan om dessa alternativ så bygger man idag solskydd i form av ett utskjutande parti ovanför fönstret som gör att man slipper direkt solljus in i huset. Om man vill ha ett bra solskydd som inte är känsligt för vind så ska man istället välja ett solskydd som sitter inne i huset. Här kan man välja mellan stålpersienn, rullgardin, lamellgardin, Plissegardin eller att tona sina fönster. En stålpersienn kan vara snyggt men blir väldigt varm när solen ligger på. Så även om den ger skugga så får du ett element som värmer upp ditt hem istället för att ge svalka.

Solskydd för alla rum

Rullgardin kan ju vara praktiskt som mörkläggningsalternativ till sovrum. Detta är ett bra alternativ och kan både fås som manuell eller eldriven. När det flesta tänker på rullgardin så tänker man på sovrum och mörkläggning, rullgardinen kan också användas som ett effektivt solskydd. Lamellgardiner är oerhört praktiska om man har fönster med spets, det vill säga ett fönster som inte är rektangulärt. Lamellgardiner kan du också vrida så du ser ut genom dem men ändå får skugga. Nackdelen är att det kan se väldigt stängt ut när man har dem fördragna. Plissegardiner från Morris Interiör är nästan alltid 2-vägsjusterbara, det vill säga du kan dra dem uppifrån och ner men också nerifrån och upp. Detta gör att du får en flexibilitet där du inte behöver ha helt fördraget utan endast där du vill skydda från solljus eller insyn. Dessutom är våra plissegardiner behandlade med pärlemo vilket gör att UV-strålningen har det svårare att ta sig igenom. UV-strålning bidrar till värme samt blekningar av möbler, golv och inredning. Genom att använda MorrisInteriörs plissegardiner så minskar du både värme och risk för blekningar. Våra Plissegardiner kan också fås som mörkläggningsgardin eller blackout som vi kallar dem. Med vår plissegardin i sovrummet får du det mörkt och behagligt. Att sätta våra plissegardiner på din inglasade balkong eller uterum är smart.

Vi har specialclips som gör att vi inte behöver skruva, limma eller på annat sätt göra åverkan på din balkong. Alla våra produkter är dessutom måttade efter just ditt fönster eller din inglasning. Att tona sina rutor är ett annat alternativ. Tyvärr är de lösningar som är bra pris på inte så bra att underhålla. Kommer du nära dem när du tvättar fönster så kan du riva upp filmen och det är bara att köpa nytt. Väljer man lite dyrare solfilm så funkar detta bra men är väldigt dyrt. Våra plissegardiner kan du dammsuga men också tvätta med ljummet vatten och en mild tvållösning. Vi har 2 års garanti på våra produkter och vi vill  att du som kund ska känna dig mer än nöjd när du anlitar Morris Interiör. Många köper plissegadiner till sitt sovrum, kök, vardagsrum och inglasning.

Vi har toppbetyg från våra kunder när det gäller produkt, leverans och montering. Plissegardiner som vi säljer är endast 16 mm djupa vilket gör att de blir ett med fönstret och bygger inte ut något. Vi kan dessutom leverera gardiner som är 3 meter höga och 2 meter breda. Våra kunder finns över hela Sverige men framförallt säljer vi Plissegardiner i Västsverige. Göteborg, Kungsbacka , Vallda, Mölndal, Kungälv, Stenungsund, Partille, Sisjön, Hisingen, Hjuvik, Torslanda, Hästevik, Andalen, Hällsvik, Lilleby och Björlanda är orter vi monterar Solskydd, persienner, plissegardiner och lamellgardiner på varje dag. Du kan välja mellan flera olika färger på tyg men också 2 olika färger på aluminiumprofilen.